Translate

10 Ocak 2013 Perşembe

HAYATIN ANAHTARLARI

8 Ocak tarihine ait bir yazı..
Hayat ve zaman aslında lineer ilerlemez. Siklus'larla hareket eder. 

Bazen hayatlarımızda istediğimiz şeyler de gerceklesir, hiç istemediğimiz şeylerde. Elbette mutlu da üzgünde olacagımız zamanlar olacak. Ama zaman zaman mutluluktan havalara uçup bazen üzüntüden kedere dalarız. İkisi de iyi degildir der tasavvuf. Neşe ile bilinci yitirmemeli, karamsarlikla negatif dusunceler dalmamalıyız. Bunu dengeleyebildigimiz kadar sınavlarımız sancısız geçecektir. 

Negatif duygularınızı görmezden gelebilirsiniz ama yapmamanız gereken bir şey var. Güzel duygularınızı görmezden gelmeyin ve engellemeyin.. Mantığınızın sesi çoğu zaman egonuzun ve korkularınızın sesidir. Güzel duygularınızı yaşayın ve paylaşın.. O hislerin de aslında size deneyimletmek istediği şeyler var.  

İnancı kaybetmeden, sevgiyle akış her ne ise teslim olmak gerekir. Cunku herşey aslında butunun hayrına gercekleşir bu hayatta.. Başımıza ne geliyorsa tekamül için :) Yüce sevgiliye ve ışıga biraz daha yaklasmak için :) Hersey, tum olaylar, hayatımıza giren insanlar bize bir şey ögretmek için vardır. Ozellikle de uzuldugumuz olaylar, kendi donusumumuz icin en önemli basamaklardır. Onemli olan olayları iyi okuyabilmek. Farkındaligı mumkun oldugunca arttırarak, kendi adıma hayatı kontrol etmeyi biraz da bırakarak, güvenle akısta kalabilmek gerekir.  Çünkü her fırtınadan sonra hava sükunete büründüğünde herşey daha net gözükecektir. Yağmurdan sonra da elbette gökkuşağı açacaktır. 

Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

MÜZİĞİN BİLGELİĞİ II

Müzik ve İnsan  Bir önceki yazının devamı olarak gelelim, iç hayat yaşamaya çalışan bizler için doğru seçilmiş bir müzik, hangi alanlarda ...