Translate

16 Aralık 2012 Pazar

Bu dünyada işimiz ne?

Kendimi bildim bileli, en çok araştırdığım konulardan bir kuple..
İlk kez çocukluk yıllarımda sorduğum bir soruydu; Bu dünyaya neden geldik? sorusu. Bu soru, daha o yaşlarda, bir çok soruyu beraberinde getirmiş ve annemin tavsiyesi üzerine bir defter edinip sorularımı ve kendimce bulduğum cevapları yeni öğrendiğim okuma-yazma ile oraya yazmaya başlamıştım. Cevaplardan çok net hatırladığım ve hala inandığım şu:
Tanrı/Allah nedir?
"Aslında bizim görebileceğimiz birşey, çünkü halıların içinde olan tozlarda bile o var bence." idi.
Bu dünyaya neden geldik sorusu ise o yıllarda ve sonrasında değişik cevaplara sahip oldu bende. Sonuç olarak bu sorunun cevabı bende hangi noktada, paylaşmak istedim.

Herkesin bu dünyaya gelme amacı varken, bir de kollektif bilinç denilen bir şey olduğundan sözedilir. Bu kollektif bilincin küçük topluluklardan, toplumlara, toplumlardan dünya insanlarına kadar ayrı ayrı ve kendi içerilerinde ortak gerçeklikleri vardır.
Hepimiz bu dünyaya gelmeye gönüllü varlıklardık ki, tek gerçek amacımıza ulaşalım. Ailemizi ve uygun ortamı en çok öğrenebileceğimiz şekilde seçtik. Tek gerçek amaç; İlahi güce, Nedensiz nedene, Büyük enerjiye, Yaradana ulaşmak.. Tüm kitaplarda bahsedildiği gibi, O enerji ile bütün olmak ve ona teslim olmak..
Bu üç boyutlu dünyaya geldik çünkü kendimizde halletmemiz gereken şeyler var.. İşte bu yüzden, bunları elimizden geldiğince halletmeli ve geçici sorunlar, geçici güzellikler, geçici maddiat yerine; daha çok gülümseyerek, içimizdeki sevgiye odaklanmalı, onu daha da büyütmeli, onu sevdiklerimize yansıtmalı ve o enerji ile kalabilmeye çalışmalıyız. Bence cennet orada. Bugün hepimize daha güzel bir gelecek (cennet) diliyorum :)

Hiç yorum yok:

MÜZİĞİN BİLGELİĞİ II

Müzik ve İnsan  Bir önceki yazının devamı olarak gelelim, iç hayat yaşamaya çalışan bizler için doğru seçilmiş bir müzik, hangi alanlarda ...